Dončić upoznao malog dječaka za kojeg je platio dio sredstava za liječenje
Dončić je sinoć upoznao malog Krisa

Slovenac oduševljava na parketu i van njega

Dončić upoznao malog dječaka za kojeg je platio dio sredstava za liječenje

S. Pašalić

Luka Dončić je sinoć sa svojim Dallas Mavericksima srušio i LA Lakerse u Staples Centru sa 114:110.

Mladi Slovenac koji od početka ove sezone briljira na NBA parketima je odigrao odlično drugo poluvrijeme i na kraju je utakmicu završio sa 27 poetignutih poena, te je tako bio najefikasniji u svom timu.

Ipak, Dončić je pokazao da ne samo da je veliki igrač, nego da i ima veliko srce.

On se naime uključio u akciju prikupljanja sredstava za liječenje 22-mjesečnog Krisa Zudiča za kojeg je trebalo sakupiti više od dva miliona dolara.

Određenu sumu novca su sakupili ljudi koji su pokrenuli akciju u Sloveniji, a ostatak je uplatio Dončić kako bi dječak što prije bio prevezen u Los Angeles.

Mali Kris boluje od spinalne mišićne atrofije, a sinoć je bio u Staples Centru gdje je i Dončić imao prilku da ga upozna. Pored igrača Dallasa, u ovu akciju su se uključili i slovenski odbojkaši i sada kreće najskuplja genetska terapija u svijetu koja u velikoj većini slučajeva prođe uspješno.

Top Komentari

majmun
114:100
1 0
majmun
Cijela Slovenija je s kupila pare za ljecenje a ne doncic I odbojka si.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi