Dončić uspješniji od Jamesa i Daviesa

Pripremni meč pripao Mavsima

Dončić uspješniji od Jamesa i Daviesa

E. Škorić

Nakon tri mjeseca konačno su na parketu bili košarkaši NBA timova, koji se spremaju za završnicu sezone u Orlandu.

Protekle večeri odigrana su četiri duela, Jusuf Nurkić se uspješno vratio na parket, Džanan Musa je također bio s Brooklynom u akciji, a iza ponoći po našem vremenu najzanimljivije je bilo ipak u duelu Los Angeles Lakersa i Dallas Mavericksa.

Mavsi su slavili sa 108:104, ali za Lakerse u drugom dijelu nisu igrale glavne zvijezde LeBron James i Anthony Davis, dok su u prvom, s njima na parketu, Lakersi vodili 53:44.

James je za 15 minuta zabio 12 poena uz tri skoka i pet asistencija, dok je Davies također ubacio 12 poena. Na drugoj strani Luka Dončić je za 16 minuta ubacio 14 poena uz pet skokova i šest asistencija.

Seth Curry, brat Stephana Curryja, ubacio je 23 poena i bio je najefikasniji u pobjedi Dallasa, dok je Boban Marjanović ubacio 17 poena uz 13 skokova s klupe.

Do 28. jula igrat će se pripremni mečevi, a 30. jula nastavlja se sezona koja je prekinuta još sredinom marta.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Jel' Džanan igrao ili nije? Kakvoj akciji?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti