Dončić zna ko bi mogao da bude rookie godine, a ko MVP

Otkrio novinarima

Dončić zna ko bi mogao da bude rookie godine, a ko MVP

E. Škorić

Luka Dončić odbrojava dane do debija u NBA ligi, a u međuvremenu je i dalje izuzetno zanimljiv američkim novinarima.

O Dončiću Amerikanci već znaju sve, a dječak koji je pokorio Evropu i sa Slovenijom i sa Real Madridom spreman je za nove velike izazove.

Jedan meč Dončić s posebnim nestrpljenjem očekuje.

"Meč protiv Laskersa i LeBona Jamesa! On je moj idol, bit će zabavno. Mislim da će James biti MVP iako će mu biti teško u Los Angelesu jer Lakersi imaju jako mlad tim. Ipak, bez obzira na to, mislim da će LBJ biti najbolji igrač sezone".

A ko će biti rookie godine?

"Deandre Ayton. Rekao bih da će on biti rookie godine jer je bio prvi pik na draftu i vrlo je visok, jak i može da učini mnogo stvari na terenu".

Aytona je izabrao Phoenix, dok će Dončić nastupati za Dallas, a s nestrpljenjem čekamo i našeg Džanana Musu da gledamo u dresu Brooklyna.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi