Jusuf protiv Džanana tek u 2019. godini
Bosna i Hercegovina i u novoj sezoni ima dvojicu NBA igrača

Dugo ćemo čekati na bh. duel u NBA ligi

Jusuf protiv Džanana tek u 2019. godini

M. Šljivak

NBA liga objavila je prije nekoliko dana kompletan raspored za novu sezonu.

Uzbuđenja u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta počinju 16. oktobra, a Bosna i Hercegovina ima dvojicu predstavnika. To su Jusuf Nurkić (Portland Trail Blazers) i Džanan Musa (Brooklyn Nets).

Na međusobne duele bh. košarkaša moraćemo čekati tek do 2019. godine. Prvi duel Netsa i Trail Blazersa na rasporedu je 21. februara naredne godine u Barclays Centru, dok će Nurkić saigrača iz reprezentacije ugostiti mjesec dana kasnije, odnosno 25. marta u Portlandu.

Također, veliku pažnju će privući i dueli Džanana Muse protiv Luke Dončića. Dvojica najboljih mladih igrača Evrope u generaciji 1999. godišta prvi "sudar imaće u Dallasu 21. novembra kada će Mavericksi ugostiti Netse.

Na drugi susret će ovaj duo čekati mjesec mart 2019. godine, a 4. 3. 2019. godine u Netsi dočekuju Mavse.

Novu sezonu Musa će otvoriti 17. oktobra na gostovanju kod Detroit Pistonsa, dok je Nurkić na parketu dan kasnije, a njegovi Trail Blazersi će ugostiti LeBrona Jamesa i njegove Los Angeles Lakerse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi