Dončićev otac: Divac nije želio Luku zbog mene? Smijali smo se toj priči...

Kingsi su napravili propust, ali...

Dončićev otac: Divac nije želio Luku zbog mene? Smijali smo se toj priči...

Teško je više pronaći riječi kojima bi se mogao opisati slovenački košarkaš Luka Dončić.

Sa svega 20 godina Dončić se već ubraja među najbolje košarkaše svijeta. Brojke koje bilježi u dresu Dallas Mavericksa zaista su impresivne i mnogi ga već uspoređuju s velikim Michaelom Jordanom, a ne bi bilo iznenađujuće i da ponese titulu MVP-a.

Danas kada Dončić briljira mediji 'preko bare' vode raspravu o tome zašto Vlade Divac i njegovi Sacramento Kingsi nisu izabrali Dončića na NBA draftu. Posebno je bila interesantna tvrdnja ESPN-ovog novinara Tima MacMahona, prema čijim je navodima srbijanski as 'preskočio' Dončića zbog njegovog oca Saše.

"Divac se vodio onom izrekom, 'kakav otac, takav sin'", naveo je Amerikanac, a nije se dugo čekalo ni da stariji Dončić odgovori na takva nagađanja.

"Naravno da je sve to laž, tu nema istine. Divac i ja smo prijatelji i među nama je sve u redu. Čuli smo se i zajedno smo se smijali priči da je ljut na mene. Ne znam na osnovu čega je taj novinar došao do takvog zaključka", izjavio je on.

U dahu je dodao i...

"Čekajte, pa taj Sacramento je ozbiljan klub, prava korporacija. Zar mislite da bi se vodili ličnim utiscima prilikom izbora igrača? Svašta!".

Dončića je, podsjetimo, na draftu izabrala Atlanta i na koncu ga poslala u Dallas u čijem dresu danas blista.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije