"Nevjerovatno je šta radi s 20 godina, Luka je kandidat za MVP nagradu"

Paul George hvali Slovenca

"Nevjerovatno je šta radi s 20 godina, Luka je kandidat za MVP nagradu"

E. Škorić

Luka Dončić je fantastičan ove sezone i Paul George smatra da je trenutno u opticaju za MVP-a.

George, koji je prije nekoliko dana debitovao za Los Angeles Clipperse, oduševljen je kako Dončić igra ove sezone u dresu Dallas Mavericksa.

„Mislim da je impresivno ono što taj dečko radi u tim godinama. On je vrhunski poenter, plejmejker, vođa tima, savršeno upravlja loptom i ima apsolutno sve. Mislim da je u prosjeku blizu triple-doublea i to je sve nevjerovatno za nekoga ko ima 20 godina", kazao je George.

"Dallas je ove sezone sjajan i Luka je najzaslužniji za to. On je trenutno kandidat za MPV-a, ali vidjet ćemo šta će biti do kraja sezone", dodao je George.

Dončić je ove sezone prosječno ubacivao 30,6 poena uz 10,1 skokova, 1,4 ukradene lopte i 9,8 asistencija po utakmici.

Top Komentari

epa
On je bio i lani kandidat i momak je klasa za sebe od kada je poceo igrati za real madrid a danas je samo jos podigao ljestvicu i kandidat je ze najboljeg kosarkasa na svijetu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi