"Igrači se više boje povreda nego virusa"

Košarkaš Barcelone o nastavku sezone

"Igrači se više boje povreda nego virusa"

Košarkaš Barcelone Adam Hanga je govorio za zvaničnu klupsku stranicu i poručio da je period bez košarke zabrinuo igrače.

Kao i sva ostala, i košarkaška takmičenja i prvenstva su prekinuta zbog pandemije koronavirusa. Hanga međutim ističe da većina košarkaša ne brine zbog virusa, već zbog mogućih povreda pri povratku na terene.

"Više se bojim povreda. 31 mi je godina i u prošlosti sam imao povreda. Znam svoje tijelo, nakon dva mjeseca karantina teško se takmičiti na ovom vrhunskom nivou. Biće to fizički jako teško i zato se igrači više boje povreda nego zaraze virusom", izjavio je Hanga.

Jedno od rijekih košarkaških takmičenja koje će se nastaviti jeste španska ACB liga koja je odlučila promijeniti format za završnicu i organizovati turnir na kojem će igrati najboljih 12 ekipa.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Hangi je jasno da se odluka o nastavku sezone u španiji mora prihvatiti.

"Nije idealno igrati na ovaj način, ali moramo to prihvatiti... Održan je sastanak igrača i ACB lige, mada je prije njega odluka već zvanično saopštena", istakao je Hanga.

Top Komentari

ryan.giggs
Plaćen si par miliona da igraš, ne razumijem. Vrati platu, zaposli se u Opštini Pečuj.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi