Donovan Mitchell kao T-Mac i Vince Carter - ne baš!
Foto: Screenshot

Možda je zbog ovoga propustio takmičenje u zakucavanjima

Donovan Mitchell kao T-Mac i Vince Carter - ne baš!

Sinoć je u Charlotteu počeo All Star vikend, a odigrana je i utakmica "Zvijezda u usponu" u kojoj je Tim SAD-a bio uvjerljiv protiv Tima Svijeta.

Za Tim SAD-a je nastupio i košarkaš Utah Jazza Donovan Mitchell koji je utakmicu završio sa 20 poena, sedam skokova i devet asistencija.

Sasvim solidan učinak, ali se uspio i obrukati. Želio je bek Jazza, kao što su to nekada radili Vince Carter i Tracy McGrady, zakucati na način da prethodno odbije loptu od tablu.

Međutim, Mitchell ne da nije uspio zakucati, nego je promašio čitavu tablu.

Nešto slično je, u sinoćnjoj utakmici, pošlo za rukom njegovom saigraču iz Tima SAD-a, Johnu Collinsu (Atlanta Hawks) koji će se večeras takmičiti u zakucavanjima.

Inače, Donovan Mitchell je pobjednik prošlogodišnjeg All Star Dunk takmičenja, a iako se špekulisalo da bi mogao braniti titulu, ipak nije želio učestvovati u pomenutom takmičenju u Charlotteu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti