Poznate prva i druga petorka rookie igrača NBA lige

Bez iznenađenja

Poznate prva i druga petorka rookie igrača NBA lige

M. Šljivak

NBA liga večeras je objavila prvu i drugu petorku rookie igrača za ovu sezonu.

Očekivano maksimalan broj poena (200) za prvi tim rookieja dobili su Donovan Mitchell (Utah) i Ben Simmons (Philadelphia), Bostonov Jayson Tatum je dobio bod manje (199), a u najboljoj petoci su još Kyle Kuzma (LA Lakers) i Lauri Markkanen (Chicago).

U drugoj petorci našao se i reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović. Košarkaš Sacramento Kingsa je imao ukupno 75 bodova, a pored njega drugu petorku čine Dennis Smith JR (Dllas), Lonzo Ball (LA Lakers), John Collins (Atlanta) i Josh Jackson (Phoenix).

Interesantno je svakako da je bodove dobio i još jedan reprezentativac Srbije Miloš Teodosić. Igraču LA Clipparsa dodijeljena su tri boda, ali on je bio daleko od samog vrha.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi