Double-double Nurkića u pobjedi Portlanda nad Oklahomom

Trail Blazersi drže treće mjesto

Double-double Nurkića u pobjedi Portlanda nad Oklahomom

Edmir Škorić

Ekipa Portlanda slavila je sinoć sa 108:105 u gostima protiv Oklahoma City Thundera, čime je prekinula malu seriju od dva poraza.

Portland je u derbiju Zapada kao trećeplasirani slavio u gostima kod četvrtoplasirane ekipe i za sada drži treće mjesto s omjerom 45-28.

Gosti su 7:0 serijom otvorili meč, vodili su čak 17 razlike na kraju prve četvrtine (34:17), a na poluvremenu je ipak OKC smanjio zaostatak na pet poena (57:52).

U nastavku Oklahoma je bila i u vodstu, da bi u zadnjim minutama Portland ipak upisao pobjedu.

McCollum je ubacio 34 poena u pobjedi Trail Blazersas, pratio ga je Lillard sa 24 poena, dok je naš Jusuf Nurkić stigao do novog double-double učinka sa 17 poena i 12 skokova, a imao je i jednu asistenciju te po dvije ukradene lopte i blokade.

Očekivano, Westbrook je bio najefikasniji kod Oklahome sa 23 poena, devet asistencija i osam skokova, pratio ga je Adams sa 18 poena i 10 skokova, Grand i George su dodali po 17, odnosno 16 poena, a dvocifren je još bio Felton sa 11 poena.

Oklahoma sada gostuje San Antoniju, a Portland će u goste u New Orleansu kod dobrih Pelicansa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije