Nurkić među najboljim slobodnim igračima u NBA ligi
Foto: EPA

Peti među centrima

Nurkić među najboljim slobodnim igračima u NBA ligi

M. Šljivak

Centar Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić nalazi se među najboljim igračima koji će tokom ljeta imati šansu da promijene tim.

Bh. košarkaš će tokom ljeta postati ograničeno slobodan igrač što znači da će moći pregovarati sa drugim ekipama, a u slučaju dogovora sa nekom od njih, Trail Blazersi će morati da izjednače ponudu kako bi ga zadržali.

Američki Bleacherreport sastavio je listu najboljih slobodnih agenata po pozicijama. U moru zvijezda našao se i Jusuf Nurkić koji je peti najbolji centar koji bi mogao promijeniti tim.

Ispred Nurkića je sve sama NBA elita. Slobodni agenti su De Andre Jordan (LA Clippers), Clint Capela (Houston), DeMarcus Cousins (New Orleans) i Nikola Jokić (Denver) i oni su ispred Nurkića na ovoj listi.

Izvjesno je da će bh. košarkaš od Portlanda tražiti ogroman ugovor. Međutim, signali koje šalju iz rukovodstva Trail Blazersa ne ulijevaju nadu Nurkiću i lako bi se moglo desiti da on ponovo promijeni tim.

Ljeto koje je pred nama biće itekako uzbudljivo što se NBA lige tiče. Na listi slobodnih igrača su imena poput LeBrona Jamesa, Paul Georgea, Chrisa Paula, Kevina Duranta i biće interesantno vidjeti hoće li neko od njih obući dres neke druge ekipe.

Top Komentari

omer
Zar Jokic bolji od Nurkica? Pa,njegov Denver ni ove sezone nece igrati u play off-u,dok je Nurkicev Portland to vec obezbjedio. Jokic samo ganja triple double svaku utakmicu ne mareci hoce li njegov tim dobiti ili izgubiti. Zato ce njegov Denver propustiti play off i ove godine.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi