Očajna posljednja dionica koštala Nurkića i Portland protiv Bostona

11 poena bh. centra

Očajna posljednja dionica koštala Nurkića i Portland protiv Bostona

M. Šljivak

Košarkaši Portland Trail Blazersa doživjeli su sinoć drugi uzastopni poraz na svom parketu, a sinoć su pobjedu iz Moda Centra odnijeli Boston Celticsi koji su slavili rezultatom 100:105.

Iako je Portland imao prednost gotovo cijelim tokom meča, očajno izdanje u posljednjoj četvrtini ih je skupo koštalo. Lišeni pomoći Kyrieja Irvinga Celticsi su igrali na sve ili ništa, takva igra im se isplatila i na kraju so došli do preokreta i pobjede protiv favorizovanog protivnika.

Bh. košarkaš Jusuf Nurkić imao je prethodnih dana problema sa leđima. Usprkos tome je odlučio da nastupi u sinoćnjem meču i odradio je sasvim dobar posao. Za 27 minuta na parketu ubacio je 11 poena, te je imao sedam skokova.

Najefikasniji u poraženom timu bili su Damien Lillard i CJ McCollum sa po 26 poena, dok je Boston do trijumfa vodi fantastični Marcus Morris sa 30 koševa.

Ovim porazom Trail Blazersi su ugrozili treću poziciju na Zapadu i sada im Oklahoma puše za vratom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi