Dragan Apić napustio FMP: Jedan od najboljih igrača ABA lige zarađivat će 400.000 eura po sezoni
Apić je u tekućoj sezoni u ABA ligi briljirao sa prosjekom od 21 poen na 15 mečeva

Novi član ruskog Lokomotiva

Dragan Apić napustio FMP: Jedan od najboljih igrača ABA lige zarađivat će 400.000 eura po sezoni

E. Škorić

Dragan Apić napustio je FMP iz Železnika i karijeru nastavlja u ruskom Lokomotiv Kubanju.

Apić je s ekipom iz Krasnodara potpisao na četiri i po godine, a njegov bivši tim FMP zaradit će 270.000 eura od transfera.

Dvadesttrogodišnji 206 cm visoki košarkaš blistao je ove sezone u dresu FMP-a, dok će ga u Lokomotivu trenirati nekadašnji trener Partizana Vlada Jovanović.

"Apić ima 23 godine i za njegove uzrast odlično poznaje košarku. Dragan je u toku sezone dostigao veći nivo igre i postao je jedan od najboljih igrača ABA lige. U meču protiv evroligaša, ekipe Budućnosti, Apić je postigao 26 poena i imao je šest skokova. Srpski centar će nam dodatno doprinijeti i pomoći u odsustvu dva igrača", rekao je Vlada Jovanović.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Apić će godišnje dobiti 400.000 eura, odnosno 1.800.000 za četiri i po godine.

Ove sezone je bio jedan od najboljih igrača ABA lige i na 15 mečeva je prosječno bilježio 21 poen uz sedam skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi