U Igokei nikada nigdje nisu doživjeli uvrede kao u Beogradu!

Izjava trenera Dragana Bajića sve govori

U Igokei nikada nigdje nisu doživjeli uvrede kao u Beogradu!

A. Čaušević

Bosna i Hercegovina neće imati predstavnika u finalu ABA lige. Igoekao je u majstorici poražena od Crvene zvezde rezultatom 76:53. 

Igosi su u Beogradu igrali pod velikim pritiskom i bili su pod stalnom paljbom uvreda i psovki. Potvrđuje to i izjava Dragana Bajića poslije meča.

"Čestitam Zvezdi na pobjedi. Nije samo posljednja četvrtina bila problem. Problem je bila prva dionica u kojoj smo dozvolili rivalu da stigne do velike prednosti", rekao je Bajić.

"Problem je bila i treća dionica u kojoj smo propustili priliku da uvedemo meč u još neizvesniju završnicu, a Zvezdu u veću nervozu. U posljednjem kvartalu smo se predali u samoj završnici",

"Liga je bila izuzetno kvalitetna i zanimljiva. Čestitam čelnicima ABA lige na sjajnoj organizaciji u izuzetno teškim uslovima.

"Istovremeno koristim priliku da se zahvalim i na sjajnom gostoprimstvu u Beogradu, jer Igokea u dosadašnjoj historiji nije doživjela ovakve uvrede", završio je novi selektor Sjeverne Makedonije.

Oglasi

Domaći sastav je dominirao od samog početka. Nakon deset minuta igre bilo je već plus 12 (24:12) i dalo se naslutiti kako će Zvezda u ovom susretu lagano do pobjede.

Kontrolisala je Zvezda potpuno rezultat u drugoj dionici. Razlika je u nekoliko navrata išla i do plus 18, a na odmor se otišlo sa 13 poena prednosti u korist domaćina, 48:35.

Igokea je uspjela da zaprijeti u trećoj dionici. U jednom trenutku su došli do minus četiri, a nakon 30 minuta igre Zvezda je imala samo šest poena prednosti, 57:51.

Ipak, u posljednjoj dionici domaći košarkaši su potpuno razbili Igokeu. Dopustili su im samo dva poena za deset minuta (19:2) i na kraju je razlika narasla na čak 23 razlike.

Đorđe Davidović je predvodio Zvezdu sa 22 poena u ovom meču, Loyd je dodao 15, a Dobrić i Nnoko po 11 koševa.

Kod Igokee Clemmons je ubacio 15 koševa, Carmichael je dodao 12. Edin Atić je ubacio jedan poen za 28 minuta na parketu.

Crvena zvezda će u finalu ABA lige igrati protiv podgoričke Budućnosti, dok se Igokea sada okreće završnici bh. prvenstva. 

Top Komentari

green_dragon
Nista cudno....svakako srbi iz Srbije ove nase tzv.bosanske srbe smatraju ciganima....
9 3
criticos
Oni u BG kad nemaju na koga, onda se popickaraju izmedju sebe, sta im onda dodje da socno isprate druge po defaultu. Jednostavno divlji, temperametni, nekulturni, bahati. A moze im se, jer servilnoscu, podilazenjem, dizanjem na pijedestal im se daju krila da su oni na Balkanu nesto nad nad. Kad god odem u BG ma koliko glumili nivo, mnozim ih s nulom...tad se ne znaju ponasati.
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti