Igokea nemoćna u Beogradu, Crvena zvezda u finalu ABA lige
Foto - ABA

Poraz bh. prvaka u polufinalu

Igokea nemoćna u Beogradu, Crvena zvezda u finalu ABA lige

M. Šljivak

Bh. prvak Igokea nije uspjela da se plasira u finale ABA lige.

U trećoj utakmici polufinalne serije Igosi su danas doživjeli težak poraz od Crvene zvezde u Beogradu rezultatom 76:53 i srbijanski prvak ide u finale.

Domaći sastav je dominirao od samog početka. Nakon deset minuta igre bilo je već plus 12 (24:12) i dalo se naslutiti kako će Zvezda u ovom susretu lagano do pobjede.

Kontrolisala je Zvezda potpuno rezultat u drugoj dionici. Razlika je u nekoliko navrata išla i do plus 18, a na odmor se otišlo sa 13 poena prednosti u korist domaćina, 48:35.

Igokea je uspjela da zaprijeti u trećoj dionici. U jednom trenutku su došli do minus četiri, a nakon 30 minuta igre Zvezda je imala samo šest poena prednosti, 57:51.

Ipak, u posljednjoj dionici domaći košarkaši su potpuno razbili Igokeu. Dopustili su im samo dva poena za deset minuta (19:2) i na kraju je razlika narasla na čak 23 razlike.

Đorđe Davidović je predvodio Zvezdu sa 22 poena u ovom meču, Loyd je dodao 15, a Dobrić i Nnoko po 11 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Kod Igokee Clemmons je ubacio 15 koševa, Carmichael je dodao 12. Edin Atć je ubacio jedan poen za 28 minuta na parketu.

Crvena zvezda će u finalu ABA lige igrati protiv podgoričke Budućnosti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi