Dragan Bajić preuzeo kormilo reprezentacije Sjeverne Makedonije

Novi izazov u njegovoj trenerskoj karijeri

Dragan Bajić preuzeo kormilo reprezentacije Sjeverne Makedonije

S. Grebović

Aktuelni trener Igokee, Dragan Bajić, novi je selektor košarkaške reprezentacije Sjeverne Makedonije. 

Danas je u glavnom gradu Sjeverne Makedonije upriličena press konferencija na kojoj je Dragan Bajić i zvanično promovisan kao selektor reprezentacije ove zemlje.

Igokea ove sezone igra zaista sjajno na svim frontovima, a nema sumnje da je upravo trener Bajić jedan od najzaslužnijih za to. 

Bajić je ove sezone vodio Igokeu do sjajnih rezultata u košarkaškoj Ligi prvaka, kao i u regionalnom takmičenju gdje je tim iz Laktaša pred vratima play offa na trećoj poziciji sa odličnim omjerom od 19 pobjeda i svega šest neuspjeha.

On će na klupi naslijediti Aleksandra Todorova koji nije uspio ostvariti zapažen rezultat u kvalifikacijama za Eurobasket naredne godine.

"Svakom treneru je čast da bude trener neke reprezentacije. Drago mi je da su ljudi poput Pere Antića i Todora Gečevskog, koji su kao igrače imali vrhunske trenere, sada odlučili da me izaberu za svog novog selektora. Dolazim sa velikom energijom i željom da radim velike stvari. Volio bih da ostanem deset godina, ako se to dogodi, to će značiti da smo u ovom periodu postigli dobre rezultate", rekao je nakon čega otkriva šta će tražiti od tima.

"Ono što tražim kao trener, svi moramo biti poput porodice, da dišemo kao jedno, jer je to jedini put do uspjeha“, prve su Bajićeve impresije.

Dragan Bajić je pored Igokee kao trener vodio još bugarski BC Cherno More, dok je u igračkoj karijeri nastupao samo za Igose. 

Košarkaška reprezentacija Sjeverne Makedonije se može pohvaliti četvrtim mjestom sa Eurobasketa 2011. godine održanog u Litvaniji na kojem su bili apsolutna senzacija i to je ujedno najveći uspjeh ove selekcije.

Top Komentari

dinass
Ovo je jedini trener u evropi koji je javno napao sekretara saveza i prosao bez kazne i ciji klub ima protekciju u savezu.Da sam ja na Mirzinom mjestu izbacio bi ih prosle godine iz lige pa makar se liga raspala,ovako su pokazali da ne vrijede ista pravila za sve i da je regularnost takmicenja nikakva.
1 0
stranputica
Pa to nije fizička mana, nekada treba malo podviknuti na ove princeze na terenu, da se probude i da shvate da ne igraju play station. Pozdrav!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi