Dragan Bajić nije više selektor Sjeverne Makedonije

Rastanak nakon 15 mjeseci saradnje

Dragan Bajić nije više selektor Sjeverne Makedonije

H. Zilić

Košarkaška reprezentacija Sjeverne Makedonije ostala je bez selektora.

Trener Igokee Dragan Bajić napustio je selektorsku poziciju makedonske reprezentacija, a razlog su zdravstveni problemi

"Iz opravdanih razloga, odnosno zdravstvenih problema s kojima se suočavao u proteklom periodu, Dragan Bajić više ne može u potpunosti odgovoriti obavezama koje nosi rad u seniorskoj reprezentaciji", stoji u saopštenju KS Sjeverne Makedonije navodčei još:

"Uzimajući u obzir potrebu da muška selekcija ima stratega koji će svakodnevno biti posvećen i u toku sa svim poslovima vezanim za reprezentaciju, kao i daljinu i profesionalne klupske obaveze aktuelnog trenera, obje strane su se sporazumno i pošteno dogovorile o raskidu saradnje. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo Bajiću, kao i njegovim kolegama, Admiru Prašoviću i Aleksandru Kukriću, na dosadašnjem radu sa našom najboljom selekcijom."

Bajić i KS Sjeverne Makedonije saradnju su počeli u aprilu 2021. godine, dakle Bajić je najbolje makedonske košarkaše vodio godinu i tri mjeseca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi