Drama na Bijelom Brijegu pripala Zrinjskom

Odlično izdanje Kaknja u Mostaru

Drama na Bijelom Brijegu pripala Zrinjskom

Košarkaši HKK Zrinjski teškom su mukom večeras u svojoj dvorani pobijedili Kakanj u 18. kolu prvenstva BiH rezultatom 81:79.

Košarkaši Kaknja odlično su se predstavili večeras u Mostaru i umalo odnijeli puni plijen iz dvorane na Bijelom Brijegu.

Već su u prvoj četvrtini gosti pokazali kako će biti čvrst zalogaj za Zrinjski pa su tijekom tog perioda vodili i 7 razlike. Međutim, Zrinjski je u 2/4 konsolidirao redove i preokrenuo rezultat pa su Plemići skoro došli i do dvoznamenkaste prednosti koju su žilavi Kakanjci do poluvremena spustili na -5. U nastavku opet bolje igraju gosti u izuzetno efikasnoj 3/4 u kojoj je obrana Zrinjskog na momente izgledala jako loše što su obilato koristili Ross, Dubinski i Muflizović. Drama se nastavila i u posljednjih 10 minuta a ekipe su se smjenjivale u vodstvu. Konačno, na neriješenom rezultatu 4 sekunde do kraja Fazlić faulira Leeja koji zabija dva bacanja za 81:79, a u posljednjem napadu trojka Rossa iz dobre pozicije ostaje na prvom obruču i bila je to teška pobjeda domaćeg tima.

Lee je sa 16 poena predvodio Plemiće, 14 je ubacio Knežević a po 13 su dodali Vranješ i Anđušić.  Ross je s 21 poenom bio najbolji kod Kaknja, dok je Muflizović dodao 19, a Dubinski 15 poena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi