Treća pobjeda OKK Sloboda u nizu: Tuzlaci slavili u Kaknju

Tim iz Mejdana uhvatio dobru formu

Treća pobjeda OKK Sloboda u nizu: Tuzlaci slavili u Kaknju

Košarkaši OKK Sloboda večeras su u Kaknju ubilježili treći trijumf u nizu savladavši domaćina rezultatom 84:74. 

U utakmici izuzetno bitnoj za oba sastava na kraju je puno više razloga za slavlje imao tim Damira Mulaomerovića koji je potvrdio odličnu formu.

Uspjela je Sloboda slaviti na tradicionalno teškom gostovanju i to protiv tima kojem je pobjeda nasušno potrebna. U efikasnom prvom poluvremenu domaćin je pokazao nešto više te je tako na poluvrijeme odnio 2 poena viška. Gostujući tim u nastavku igra mnogo bolje u obrani što se ekspresno vidjelo i na rezultatu a Sloboda je na ulaz u odlučujućih 10 minuta donijela 6 poena viška. Nisu gosti posustajali s odličnom obranom ni u zadnjem periodu pa su unatoč svim pokušajima Kakanjaca na kraju još razliku i podebljali i slavili s 10 poena viška. 

Tuzlake su opet do pobjede predvodili Durmo i Mustapić. Durmo je odigrao sjajnu partiju s 27 poena i 10 skokova dok je Mustapić zabio 20 poena uz čak 12 skokova. Kod Kaknja je najefikasniji bio Amerikanac Dubinski sa 17 poena dok je Muflizović ubacio 13.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Kakanj: Dubinski 17, Delibašić, Tepić, Muflizović 13, Pirić, Fazlić 5, Velić 9, Ross 5, Gavranić 12, Islamović 3, Pajović 10, Pirić

OKK Sloboda: Andelija, Strong 8, Jakupović, Mustapić 20, Dedajić, Manjgafić, Lelić 10, Munižaba 3, Alikadić 6, Miličevič 10, Durmo 27, Krajinić

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi