Drama u Kaknju, Bosna Royal slavila pobjedu

Četvrta pobjeda za Sarajlije

Drama u Kaknju, Bosna Royal slavila pobjedu

Samir Mlaćo

Košarkaši Bosne Royal Jelly slavili su večeras protiv KK Kakanj 76:73, te upisali četvrtu pobjedu u sedam kola Lige za prvaka naše zemlje.

Kakanjci su pružili veoma dobar otpor favorizovanim gostima, te bili na korak do iznenađenja. Prva četvrtina pripala je Bosni 20:11, a na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 41:30 za goste.

U drugom poluvremenu sjajna igra izabranika Josipa Pandže, te pobjeda u trećoj četvrtini rezultatom 20:13. U posljednjoj četvrtini gledali smo neizvjesnu završnicu, a domaći su imali šut za pobjedu, a kasnije i produžetke, međutim nisu ih iskoristili i ubilježili su sedmi poraz u isto toliko kola.

Sokolović je 40. sekundi prije kraja pogodio tricu sa 74:69, ali uzvratio je Palavra u narednom napadu i 25 sekundi prije kraja na semaforu je pisalo 74:72. 

Domaći na kraju nisu imali ni sreće, pa su se morali pomiriti sa porazom.

U redovima Kakanjaca sjajan je bio iskusni Željko Palavra sa 21. ubačenim poenom, dok je redovima Bosne Jošilo ubacio 16, a Đorđević 15.

Liga za prvaka, 7. kolo:

KK Kakanj - KK Bosna Royal Jelly 73:76 (11:20, 19:21, 20:13, 23:22)

KK Kakanj: Šakotić 17, Muflizović 5, Curevac 10, Dželmo 5, Palavra 21, Svilar 4, Tomić 11.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Bosna Royal Jelly: Đorđević 15, Jošilo 16, Delalić 10, Rešidović 4, Vasiljević 12, Čampara 4, Dragičević 4, Šturanović 6, Sokolović 5. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi