Poraz Bosne Royal kod Igokee

Liga za prvaka, 6. kolo

Poraz Bosne Royal kod Igokee

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su večeras na domaćem parketu ekipu Bosne Royal 87:74 u susretu 6. kola Lige za prvaka.

Aktuelni prvak BiH je odlično ušao u meč. Očigledna je bila želja za osvetom zbog poraza u Sarajevu i na kraju je tim Dragana Bajića upisao trijumf.

Na poluvremenu ove utakmice bilo je plus devet za Igose. Rezultat je glasio 49:40, da bi ipak u nastavku domaći potvrdili kvalitet. 

Odličnom igrom u trećem periodu domaći košarkaši su goste iz Sarajeva limitrali na samo 10 poena i to je bio prelomni trenutak meča. U posljednju četvrtinu Igokea je ušla sa 21 poenom prednosti 71:50 i pobjednik ovog meča je bio poznat.

Do kraja meča Bosna je spustila razliku na minus 13, ali više od toga nisu mogli i Igokea je zasluženo stigla do pobjede.

Do trijumfa je domaće vodio Draško Albijanić sa 19 poena, dok je kod Bosne Đorđević ubacio 16.

Liga za prvaka, 6. kolo:

Igokea - Bosna 87:74 (25:15, 24:25, 22:10, 16:24)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Pašajlić 7, Mićović, Talić 2, Šibalić 6, Robinson 16, Pešaković 6, Milošević 4, Glogovac 4, Albijanić 19, Radivojević 10, Mahkovič 9, Rikić 4.

Bosna Royal: Šarić, Đorđević 16, Jošilo 14, Delalić 9, Rešidović 5, Čampara 4, Bradić, Dragičević 19, Šturanović 19, Sokolović 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije