'Dream Team traži promjenu pravila za OI: 'Ovo nisu normalna vremena'
Foto: EPA

NBA doigravanje završava samo tri dana prije prve utakmice u Tokiu

'Dream Team traži promjenu pravila za OI: 'Ovo nisu normalna vremena'

Košarkaška reprezentacija SAD i dalje ima nadimak 'Dream Team' iako su svi suglasni u tome da je samo sastav iz 1992 i OI u Barceloni mogao imati takav nadimak. 

Na posljednjem košarkaškom SP 'Dream Team' doživio je potpuni debakl.

Svjesni da nisu nedodirljivi, kao i da se verovatno ne sjećaju kada su poslali najbolji sastav na neko veliko natjecanje, odrazilo se i na njihov novi zahtjev za promjenu pravila na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Direktor reprezentacije Jerry Colangelo je za ESPN otkrio da je “USA Basketball“, organizacija koja brine o američkoj reprezentativnoj košarci, pisala nacionalnom Olimpijskom komitetu, Međunarodnom olimpijskom komitetu, kao i FIBA i zatražila da se učesnicima Igara dozvoli da spisak igrača pošalju mnogo kasnije nego inače.

Uobičajeno je da se spisak pošalje nekoliko tjedana unaprijed. Međutim, ove godine zbog korona virusa doigravanje NBA lige završićt će se samo tri dana prije nego što će 'Dream Team' igrati prvu utakmicu na Olimpijskim igrama.

"Ovo nisu normalna vremena. Dostavljanje spiskova do određenih rokova nema nikakvog smisla. Tražimo fleksibilnost da možemo da zamjenimo igrače u vrlo kasnoj fazi kako bismo zaista mogli da na teren izvedemo najbolje što imamo. To ne važi samo za nas, već za sve zemlje – rekao je Colangelo.

Također, Colangelo je otkrio i da američki tim planira da organizira predolimpijski balon u Las Vegasu u kome će se pripremati sa reprezentacijama Španjolske i Australije. Ne treba da čudi jer aktualni svjetski šampioni u timu imaju pet NBA zvijezda: Marca Gasola, Ricky Rubia, Sergea Ibaku, Huancha Hernangomeza i njegovog brata Willyja. Australija ih ima čak 10, uključujući i Bena Simmonsa, Patty Millsa, Joea Inglesa, Dantea Exuma i Mathis Tybulla.

Top Komentari

Realist
Pa vi ste usrsli svjetsku kosarku a sad nesto pametujete. Odlucite jeli vam vazniji NBA ili kosarka
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi