Younga povrijedio Popovichev spisak za Olimpijadu

Mladog playmakera Hawksa nema među 44...

Younga povrijedio Popovichev spisak za Olimpijadu

Playmaker Atlanta Hawksa Trae Young igra odličnu sezonu, koja mu je donijela i mjesto u startnoj petorci za predstojeći All Star meč.

Young trenutno igra svoju drugu NBA sezoni i u prosjeku ubacuje29.7 poena po utakmici, uz prosječno 9.1 asistencija.

Pomenuta statistika ga čini jednim od najboljih strijelaca i asistenata u NBA ligi ove sezone, ali ona očigledno nije dovoljna za Gregga Popovicha.

Naime, selektor reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država nije uvrsio Younga na "širi spisak" za predstojeće Olimpijske igre.

Činjenica da ga nema među 44 igrača koji trenutno konkurišu za OI "povrijedila" je Younga.

"Lagao bih kada bih rekao da me to nije povrijedilo. Jasno je da sam želio biti u timu", prokomentarisao je Young svoje izostavljanje sa spiska za OI.

Podsjetimo, Ljetne Olimpijske igre u Tokiju se održavaju od 25. jula do devetog augusta ove godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije