Duel bivših bh. selektora: Marković slavio protiv Ivanovića
Ivanović je poznati evropski stručnjak koji se ove sezone prihvatio posla u turskom Bešiktašu. Nekada je sjedio na klupi selekcije BiH, baš kao i Nenad Marković

Gaziantep slavio pobjedu

Duel bivših bh. selektora: Marković slavio protiv Ivanovića

M. Šljivak

Košarkaši Gaziantepa pobijedili su u 7. kolu turskog prvenstva ekipu Bešiktaša rezultatom 63:56.

Duel bivših bh. selektora Nenada Markovića i Duška Ivanovića na kraju je pripao Markoviću u jednom zaista zanimjivom meču.

Gaziantep je odigrao fantastičnih 20 minuta meča. Potpuno su razbijali Bešiktaš, imali su u jednom trenutku čak i 23 poena prednosti (36:13), ali je istanbulski tim uspio da se vrati u finišu prvog poluvremena i da prednost spusti na ipak pristojnih minus 14, 38:24.

Iako je domaći tim potpuno kontrolisao igru u trećem periodu, ponovo su pali u finišu ovog dijela igre. Bešiktaš je to maksimalno iskoristio i vratio se u meč, te se u posljednju dionicu ušlo sa samo tri poena prednosti u korist domaćeg tima, 48:45.

Ipak, Gaziantep je u ključnim trenucima meča uspio da zadrži pribranost. Na kraju su ipak uspjeli da slome otpor protivnika i da dođu do pobjede u ovom meču.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ova dva tima sada su izjednačena na tabeli sa omjerom 4-3 i do kraja sezone će sasvim sigurno biti timovi koji će se dosta pitati.

Delroy James je sa 16 poena predvodio domaće, Maarko Tomas je dodao 12, dok je kod Bešiktaša Ivan Buva ubacio 14 poena, a Jason Rich 13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi