Nenin Gaziantep nemoćan protiv Fenera
Tim Nene Markovića sada nakon četiri kola ima omjer 2-2, dok je Fener ostvario sve četiri pobjede

Prvenstvo Turske

Nenin Gaziantep nemoćan protiv Fenera

E. Škorić

Gaziantep bh. stručnjaka Nenada Markovića danas je poražen od Fenerbahčea sa 67:55 u 4. kolu turske Super lige.

Gaziantep je ostvario dvije pobjede u prva tri kola i može se reći da je sjajno otvorio sezonu, no bilo je za očekivati da će teško do senzacije u duelu sa daleko najjačom ekipom u Turskoj.

Tim Željka Obradovića je maksimalan nakon četiri kola, a današnju pobjedu je najavio već u prvoj četvrtini, pošto je vodio 16:8.

Na poluvremenu je bilo 36:23 i više domaći košarkaši nisu imali previše ni nade, ni snage, ni optimizma, a završeno je sigurnom pobjedom gostiju iz Istanbula.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ahmet Duverioglu je sa 16 poena predvodio Fener, po 11 su dodali Bobby Dixon i Kostas Sloukas. U Neinom timu Marko Tomas je ubacio 14 poena.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi