Coach K  porazom zaključio blistavu trenersku karijeru
FOTO: EPA

Sjajna utakmica

Coach K porazom zaključio blistavu trenersku karijeru

E. Dindić

Porazom u polufinalu od Sjeverne Karoline (81:77) legendarni trener Duke univerziteta Mike Krzyzewski otišao je  u penziju i stavio tačku na blistavu trenersku karijeru.

Treći susret velikih rivala u 2022. godini osim što će ostati upamćen kao oproštajni za legendarnog trenera, ujedno je bio i prvi na završnom turniru. Duel za koji se tražila karta više opravdao je očekivanja u potpunosti, a podatak koliko je bio neizvjestan govori da je čak 12 puta rezultat bio neriješen uz 18 promjena vodstva.

Duke je na poluvrijeme imao prednost od 37:34, što je nagovještavalo neizvjestan susret do samoga kraja. Ključan momenat ove utakmice bili su dva promašena slobodna bacanja Marka Williamsa, te trojka Caleba Lovea kojom je Sjeverna Karolina na 25 sekundi do kraja stigla do četiri poena prednosti.

Caleb Love je bio najefikasniji košaraš na ovom susretu u redovima Sjeverne Karoline sa 28 poena, dok je R.J Davis dodao 18. Kod Blue Devilsa sjajni Paolo Banchero ubacio je 20 poena uz 10 skokova dok je Trevor Keels dodao 19.

Sjeverna Karolina zakazala je finale sa Kansasom koji je ranije savladao Villanovu sa 81:65. Sigurno zanimljiv podatak da su se finalisti susreli prije ovog finala još jednom i to daleke 1957. godine kada je Sjeverna Karolina slavila nakon tri produžetka stigla do titule rezultatom 54:53.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi