Durak: Za odigrati dobro s prvakom trebat će nam i navijači
Atif Durak, jedan od iskusnijih košarkaša u redovima Bosne smatra kako u njegovom timu, obzirom na kasno okupljanje igrača i sve probleme, ima još dosta prostora za napredak.

Bek sarajevskih Studenata jedan je od iskusnijih košarkaša u Bosni

Durak: Za odigrati dobro s prvakom trebat će nam i navijači

Atif Durak, dvadesetjednogodišnji košarkaš Bosne ove je sezone jedan od iskusnijih košarkaša u sarajevskom timu. Nakon dva poraza u Mejdanu te kod kuće protiv novog Premijerligaša Gradine, Studenti su u prošlom kolu savladali Student u Mostaru a Durak je imao više nego značajan učinak u prvoj pobjedi Sarajlija.

Sutra će Bosna igrati s još jednim mostarskim klubom. U Skenderiju u goste Bosni sutra dolazi aktualni prvak BiH HKK Zrinjski koji je u ovu sezonu ušao ispod svih očekivanja i nakon 3 kola na omjeru su 1-2 u Premijer ligi, dok su u ABA 2 ligi na također samo jednoj pobjedi ali iz sedam utakmica.

"Dobro je, pobjeda u Mostaru i naša igra tamo daje nam hrabrost i podiže samopouzdanje. Obzirom na sve probleme koji su nas pratili, s obzirom na to kad smo se okupili i počeli s pripremama logično je da nam je trebalo malo duže da proigramo" - govori Durak za SportSport.ba u najavi sutrašnje utakmice.

"Igramo sve bolje i vjerujem da ćemo se i protiv prvaka predstaviti u lijepom svjetlu. Znamo da je iza Zrinjskog dosta poraza u egal završnicama ove sezone ali nema šanse da nas to zavara, kao ni pogled na tablicu. Nisu oni uzalud prvaci i sasvim sigurno su favoriti sutra, no daleko od toga da to znači da ćemo se unaprijed predati bez borbe. Dat ćemo sve od sebe na parketu, kako ja tako siguran sam i moji suigrači. Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijače sutra u Skenderiju da nam pruže podršku jer će nam ona u utakmici protiv prvaka svakako biti potrebna" - najavio je Atif Durak sutrašnji sudar starih rivala za SportSport.ba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između Bosne i Zrinjskog igra se sutra u 18h.

Top Komentari

ibrahim51
Sretno Bosna! Bolji ste od njih.
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi