Durant govorio o Jamesu, pa zaplakao

Savladale ga emocije

Durant govorio o Jamesu, pa zaplakao

E. Škorić

Kevin Durant junak je Oaklanda, Oracle Arena ga od sinoć slavi.

Durant je bio glavni motor Golden State Wariorrsa ove sezone, a najbolji je bio u finalnim mečevima protiv Cleveland Cavaliersa i definitivno je najzaslužniji za titulu koja je ostvarena u pet mečeva (4:1) protiv LeBrona Jamesa.

Upravo je James bio Durantov motiv da osvoji ligu. Nadmetanje s Kraljem svakako je nešto što KD-a čini jačim i većim, pa je emotivno govorio na kraju meča, a ispustio je i suze.

"On je jedina osoba na koju sam se ugledao od 2012. godine. Samo sam njega gledao...On je jedini koji mi može parirati i znao sam da će biti velika borba. Pokušavao sam ga izazvati", prokomentarisao je Durant, te dodao: 

"On je zabilježio triple-double prosjek. Ne možete zaustaviti tog čovjeka, ali smo se borili. Pokušat ćemo ovo ponoviti, ali sada ću slaviti čitavu noć." 

Njegova mama Vanda je dobacivala da "niej bitno ko šta priča, Kevin je uspio da osvoji ligu" i za porodicu Durant je ovo bila posebna noć. Puna emocija, ali i slavlja. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi