"Durant nije spreman da se vrati, njegovo tijelo to jednostavno ne može"

Da li će KD zaigrati u finalu?

"Durant nije spreman da se vrati, njegovo tijelo to jednostavno ne može"

Golden State Warriorsi su od pete utakmice polufinala Zapada bez svog najboljeg košarkaša Kevina Duranta.

I bez Duranta su uspjeli izbaciti Houston Rocketse, a zatim i Portland Trail Blazerse u finalu Zapada, ali u velikom NBA finalu imaju velikih problema.

Vezali su dva poraza od Toronto Raptorsa na domaćem parketu i sada gube sa 3-1 u seriji.

Pred svaku utakmicu finala se špekuliše o Durantovom povratku na parket, ali KD-a još nema u igru, a Warriorsima prijeti eliminacija.

Novinar ESPN-a Brian Windhorst smatra da Durant neće igrati u finalnoj seriji bez obzira koliko ona potrajala.

"Durant jednostavno nije spreman. Njegovo tijelo ne može... Na treningu u četvrtak je pokušao uraditi neke stvari, ali nije jednostavno nije išlo. Svi su frustrirani", izjavio je Windhorst.

Podsjetimo, Kevin Durant se muči sa povredom lista.

Peta utakmica finalne serije u Torontu, u kojoj Raptorsi imaju prvu priliku doći do historijske titule, se igra u noći sa ponedjeljka na utorak od 03:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi