Durant o Jokiću: Opasan je

Pršte pohvale na račun Srbijanca

Durant o Jokiću: Opasan je

S. Grebović

Nakon što je početkom mjeseca sa Denverom potpisao petogodišnji ugovor vrijedan nestvarnih 148 miliona dolara, a nema sumnje da će ih biti još ukoliko zadrži kontinuitet igara u NBA.

U najjaču košarkašku ligu svijeta Nikola Jokić je stigao sa titulom MVP-a Jadranske lige, ali je malo ko mogao i da zamisli da će za samo tri sezone postati jedan od najboljih centara na svijetu.

Reprezentativac Srbije je oduševio već u svojoj rookie sezoni. Bio je jedan od najboljih novajlija u čitavoj NBA ligi, a u minule dvije sezone se iskristalisao u pravog lidera Denver Nuggetsa.

Na njegove sjajne partije nisu ostali imuni ni ponajveće zvijezde NBA lige, prvenstveno Kevin Durant i CJ McCollum, koji su u razgovoru za 'Pull Up' nahvalili centra Nuggetsa.

"Jokić je... on je vrlo opasan, već ima skoro 100 triple doublova. Mogao bi lako da bude drugi najbolji centar po triple doubleovima kojeg sam ikada vidio. Imao ih je puno prošle godine. Pozdrav za njega, zaslužio je da bude još bolje plaćen", riječi su Kevina Duranta.

Igrač Portlanda CJ McCollum bio je nešto kraći, a on je posebno pohvalio jednu Jokićevu specijalnost:

"Definitivno ima sjajan pregled igre, a sve to prati i odličan osjećaj za asistenciju, što je za jednog centra prava rijetkost", rekao je.

Činjenica je da je Durant malo pretjerao kada je rekao kako Jokić ima blizu 100 triple doublova, jer ih igrač Nuggetsa na svom kontu ima svega 16, ali je minule sezone zabilježio čak njih 10, što je rekord učinak za jednog igrača Denvera još od sezone 1987/88 kada ih je legendarni Fat Lever imao devet.

Također, ovom sjajnom učinku dodao je i najbrži triple double u historiji NBA lige, na dva minuta do kraja prvog poluvremena je došao do takvog učinka, da bi taj isti meč protiv Bucksa završio sa 30 poena, 15 skokova i 17 asistencija.

Top Komentari

Mirza Delibasic
novinarski amateri, da se preslusali podcast umjesto prenosenja vijesti srpskih medija culi biste da su zajedno sa Jokicem hvalili i Nurkica, ali vi i kosarka ste nebo i zemlja
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi