Durant odlučio o budućnosti, dobija 158 miliona dolara za četiri godine
Foto: EPA

Velika odluka

Durant odlučio o budućnosti, dobija 158 miliona dolara za četiri godine

Midhat Šljivak

Kevin Durant donio je odluku o budućnosti.

Jedan od najboljih igrača NBA lige tokom ljeta će postati slobodan igrač, ali je odlučio da ostane u redovima Golden State Warriorsa sa kojima juri drugu uzastopnu titulu prvaka.

"Planiram ostati u Warriorsima, a ostalo ćemo se sve dogovoriti. Preostali su mali detalji da se završe", rekao je Durant.

KD će izaći iz ugovora kako bi postao slobodan agent i kako bi mogao potpisati novi ugovor vrijedan 158 miliona dolara za četiri godine.

Durant je po dolasku u GSW pristao na 10 miliona dolara manju platu kako bi se borio za naslov prvaka. Jednu titulu je već osvojio, druga je na dohvat ruke i sve će to biti nagrađeno bogatim ugovorom.

Kevin je i ove sezone zaista odličan i na prosjeku je od preko 26 poena po utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi