Tyronn Lue: Ograničili smo Curryja i Thompsona, ali Durant je najbolji jedan na jedan

Trener Cavsa nakon poraza

Tyronn Lue: Ograničili smo Curryja i Thompsona, ali Durant je najbolji jedan na jedan

Trener Cleveland Cavaliersa Tyronn Lue bio je razočaran nakon sinoćnjeg poraza njegove ekipe od Golden State Warriorsa u trećem meču finala NBA lige. 

Ratnici su slavili sa 110:102 i na taj način vjerovatno riješili pitanje osvajača NBA lige, a Lueu je jasno da je Durant taj koji je riješio sinoćnji susret.

"Durant je igrač koji pravi razliku. Ograničiš Curryja na 11 i Thompsona na 10 poena i pomisliš da ćeš dobiti utakmicu. Ipak, Durant je najbolji igrač u igri jedan na jedan. Njegova igra jedan na jedan je bila nevjerovatna. Pogađao je neke veoma teške trojke iz driblinga. Kada sačuvate Klayja i Stepha, a Durant vam pobjegne, to boli. To nas je boljelo i prošle godine", rekao je Tyronn Lue i dodao:

"Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali dobro. Znali smo da će oni kasnije početi trčati i igrati brže. Dosta su nas povrijedili iz tranzicije, danas baš nismo bili najbolji u odbrani od toga".

Podsjetimo, četvrti meč se također igra u Clevelandu i to za dva dana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi