Durant propušta večerašnji okršaj protiv druge najbolje ekipe Zapada

Warriorse očekuje duel sa Houstonom

Durant propušta večerašnji okršaj protiv druge najbolje ekipe Zapada

Golden State Warriorsi su saopštili da njihov krilni košarkaš Kevin Durant neće biti u rosteru za večerašnji derbi Zapadne konferencije.

Naime, Durant je pretrpio istegnuće lista desne noge, pa je stručni štab Warriorsa odlučio da je za njega u ovom trenutku najbolje da propusti duel protiv Houston Rocketsa.

Iako je dobro poznato o kakvom se košarkašu radi, Durantov izostanak ne bi trebao previše "potresti" Warriorse jer se očekuje da Klay Thompson, Steph Curry i Draymond Green adekvatno popune "prazninu" nastalu njegovim neigranjem.

Svejedno, šanse Houstona u večerašnjem susretu svakako rastu nakon vijesti o Durantovom izostanku.

Inače, susret Houston Rocketsa i Golden State Warriorsa je na rasporedu večeras u 02:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi