Dva kola prije kraja saznali smo sve učesnike play-offa Lige za prvaka

Sloboda je večeras osigurala svoje mjesto

Dva kola prije kraja saznali smo sve učesnike play-offa Lige za prvaka

S. Pašalić

U okviru 8. kola Lige za prvaka BiH večeras su odigrana tri susreta.

OKK Spars je na svom parketu bez većih problema savladao KK Vogošću sa 90:56. Gosti su držali priključak samo u prvoj četvrtini koja je završila 17:16 za domaću ekipu koja je nakon toga dominirala u tri preostale četvrtine i stigla do pobjede.

U hercegovačkom derbiju HKK Široki Brijeg je savladao KK Zrinjski Mostar sa 91:75. Domaći su od samog početka imali vodstvo koje su konstantno povećavali i na kraju slavili sa velikom razlikom.

OKK Sloboda Tuzla je u Mejdanu savladala KK Mladost Mrkonjić Grada u uzbudljivoj utakmici sa 80:75. Gosti su imali veliku prednost na poluvremenu 50:37, ali je Sloboda u nastavku napravila preokret i stigla do pobjede.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Košarkaši Slobode su tako dva kola prije kraja osigrurali play-off, a ranije su svoje mjesto potvrdili OKK Spars, HKK Široki Brijeg i KK Zrinjski Mostar.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi