Dva košarkaša Zenita pozitivna na koronavirus
Foto: Euroleague

Uoči utakmice s Barcelonom

Dva košarkaša Zenita pozitivna na koronavirus

Košarkaši ruskog Zenita iz Sankt Petersburga večeras će na svom parketu dočekati Barcelonu.

Podsjetimo, u prvom kolu su Rusi senzacionalno slavili u Istanbulu protiv Anadolu Efesa.

Uoči večerašnje utakmice s Barcelonom problemi su pogodili redove ovog tima. Dva košarkaša ruskog kluba oboljela su od koronavirusa.

"Nažalost, unatoč cijelom spektru mjera koje smo poduzeli, nismo bili u mogućnosti da izbjegnemo 'gubitke'. Poslije rezultata redovnog testiranja našeg tima i popratnog osoblja rezultati su pokazali pozitivne PCR testove kod naša dva košarkaša, Austina Hollinsa i Antona Pushkova kao i kod klupskog masera Andreia Kozlova. Oni su odmah izolirani i stavljeni pod poseban medicinski nadzor i osjećaju se dobro. Oni će biti retestirani da se potvrdi prisustvo koronavirusa. Pripreme za utakmicu s Barcelonom protiču najnormalnije" - javili su iz Zenita.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Utakmica Zenit - Barcelona igra se večeras u 19h. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi