Fournier: Zbog vas je postao zaštitno lice koronavirusa u NBA ligi

Košarkaš Orlanda stao u odbranu zemljaka u NBA ligi

Fournier: Zbog vas je postao zaštitno lice koronavirusa u NBA ligi

Emir Dindić

Rudy Gobert je bio prvi NBA košarkaš koji je bio pozitivan na koronavirus. 

Mediji a i tamošnja javnost poslije saznanja da je Gobert pozitivan na ovaj virus, javno uputili kritike zbog njegove šale i ponašanja prije zvaničnog saznanja o ovom virusu.

Evan Fournier njegov suigrač iz reprezentacije Francuske smatra da je takvo ponašanje prema Rudyju u najmanju ruku neukusno.

"Zaista me to pogađa. On je postao zaštitno lice virusa u NBA ligi. Javnost i novinari su bili zaista odvratni prema njemu. Mogli su fino reći da je košarkaš bolestan bez navođenja imena. Philadelphia i Lakersi imaju isto slučajeve koronavirusa u svojim redovima, ali mi ne znamo njihova imena. To je jednostavno mnogo ljepše", rekao je Fournier te dodao:

"Izgleda da je postalo normalno za sve kriviti stranca. On je iz Europe, te sigurno nam je donio virus. Ko kaže da Donovan Mitchell nije zarazio njega?. Šala sa mikrofonima je bila jednostavno šala i ništa drugo. I ja sam mogao napraviti istu stvar i šaliti se na isti način", rekao je Fournier.

Top Komentari

E.Car
Nema veze to što pričaš, lik je glumio budalu i za****vao se sa virusom
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti