Situacija je ozbiljna: Gobert zbog koronavirusa ostao bez dva čula!

Nije mu lako

Situacija je ozbiljna: Gobert zbog koronavirusa ostao bez dva čula!

Košarkaš Utah Jazza Rudy Gobert kazao je kako je ostao bez dva čula otkad je dobio koronavirus.

Podsjetimo, Gobert je prvi NBA košarkaš koji je zaradio ovaj virus te je isti vrlo brzo prenio na najveću zvijezdu tima Donovana Mitchella.

Nekoliko dana kasnije, Gobert se žali kako ima problema jer više ne može osjetiti ni jedan miris te ni jedan ukus.

"Da vas obavijestim kakva je trenutna situacija. Među simptome koronavirusa spadaju gubitak čula mirisa i ukusa. Posljednja četiri dana ne osjetim nikakav miris", kaže Gobert preko Twittera.

Inače, njega je optužila cjelokupna javnost jer je prije nekoliko dana, iz šale, rukama dodirivao sve novinarske mikrofone tokom jedne press konferencije. Tada nije znao da je imao koronavirus, a kada je saznao, odmah se ispričao za svoje postupke.

Kako bi se dodatno iskupio, donirao je pola miliona dolara kako bi pomogao brojnim ljudima koji su zbog korone ostali bez posla te porodicama koje su pogođene ovim virusom.

Poslije Goberta, u NBA ligi se pojavilo još nekoliko slučajeva korone. Među najpoznatijim su Kevin Durant i Marcus Smart.

Top Komentari

sjeverjepoludio
To se desi i kod normalne gripe...
10 1
Benjamingst
Ja nisam osjetio ni jedan miris ili ukus 2 do 3 dana poslije gripe...
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi