Dvije tragedije potresle košarku u BiH

Otišli su prerano...

Dvije tragedije potresle košarku u BiH

A. Čaušević

Košarka u BiH je ostala bez dvojica igrača u cvijetu njihove mladosti. 

U 32. godini preminuo je Branimi Mašić koji je u karijeri između ostalih igrao za mostarski Zrinjski te još nekoliko klubova iz Hercegovine.

Mašić je preminuo od posljedica srčanog udara, a za Mostarce je igrao dok je ovaj klub nastupao u Balkanskoj ligi.

"Jutros iznenada u 32. godini života napustio nas je naš Branimir Mašić-Bani. Nemamo riječi kojom bi opisali ovu tugu i bol koja nas je dočekala ovog subotnjeg jutra, ostaje nam jedna velika praznina jer nas je napustio čovjek u pravom smislu riječi."

Predsjedniče, igraču, treneru i nada sve prijatelju, želimo da ti Pokoj vječni daruje Gospodin, počivaj u miru Božjem", saopštili su iz HKK Tomislav gdje je Mašić bio trener.

Nakon toga je stigla vijest i o smrti Josipa Leke, bivšeg košarkaša Širokog Brijega i Gruda koji je preminuo u 25 godini života.

Pokojni Leko je nastupao za omladinske selekcije za ova dva hercegovačka kluba.

"Pamtit ćemo ga kao jednu vrijednu i pozitivnu osobu. Pokoj vječni daruj mu Gospodine, a obitelji izražavamo iskrenu sućut", naveli su iz HKK Široki.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Josip je ovozemaljski dom napustio nakon teške bolesti. Bio je igrač našeg kluba, igrao je i za KK Široki, a i u svojim najtežim danima i ujedno najhrabrijim, navijao je za svoje Grude. Naš klub i cijeli kolektiv izražavaju duboku sućut cijeloj obitelji pokojnog Josipa. Dragi naš Josipe, ostaješ u našim sjećanjima", saopšteno je iz HKK Grude.

Posljendji ispračaj i pokop obojici preminuli bit će obavljen u nedjelju, 4. septembra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi