Dvostruki NBA prvak stiže u Atinu
(Foto: EPA)

Chalmers pred potpisom

Dvostruki NBA prvak stiže u Atinu

M. Šljivak

Atinski AEK mogao bi u nastavku sezone dobiti ogromno pojačanje.

Dvostruki NBA prvak sa Miami Heatom Mario Chalmers nalazi se na korak od potpisa ugovora sa ovim timom, a finalizacija transfera očekuje se u narednim danima.

AEK će uskoro objaviti raskid saradnje sa nekim od bekova. Chalmers će biti njegova zamjena i potpisat će ugovor do kraja sezone.

Chalmers je prošle sezone igrao za Virtus s kojim je osvojio Ligu prvaka, a NBA prvak sa veoma bitnom ulogom na parketu imao je sa Heatom 2012. i 2013. godine.

Također, može se pohvaliti i NCAA titulom koju je osvojio sa univeritetom Kentucky 2008. godine.

Uz njega će za AEK potpisati još jedan bivši igrač Virtusa Yannick Moreira. Centar iz Angole bi trebao zamijeniti Stefana Jankovića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti