Sparsi bolji od Vogošće
Košarkaši Sparsa zabilježili su i treću pobjedu u okviru košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine. Večeras su u svojoj dvorani na Grbavici savladali Vogošću.

U utakmici 3.kola košarkaške Premijer Lige Bosne i Hercegovine

Sparsi bolji od Vogošće

Košarkaši Sparsa večeras su u svojoj dvorani na Grbavici rutinski savladali košarkaše Vogošće sa 74:63. Odigrali su Vogošćani solidnu utakmicu i pružilli dobar otpor no to nije bilo dovoljno nizašto više osim časnog poraza.

U prvoj četvrtini gosti su se mučili s napadom i uspjeli su postići samo 11 poena, no ni Sparsi nisu briljirali. Drugi period donio je bolje napade obe momčadi pa se u ovom dijelu mogla gledati brža i dopadljivija košarka. Sparsi su na poluvremenu imali prednost od osam poena.

Vogošća je bila bolja u trećoj četvrtini pa se u posljednji dio susreta ušlo sa samo pet koševa viška za favorizirane Sparse koji su ipak uspjeli planirano završiti ovu utakmicu i ostati na vrhu premijerligaške ljestvice. 

Nemanja Protić sa 16 i Draško Albijanić sa 14 koševa predvodili su Sparse, a Immanuel King sa 15 i Belmin Dedović sa 13 najbolji kod solidne Vogošće.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Spars: Zahiragić, Albijanić 14, Glogovac 6, Jovanović, Mazalin 9, Vrabac 9, Durmo, Manjgafić 6, Kamenjaš 5, Grubelić 9, Huseinpašić, Protić 16

KK Vogošća:Koloman, Vranić 9 , Tihić , Sijerčić 2, Đedović 13, Hukić 9, Fazlić 4 , King 15 , Mičić 4 , Vuleta 5 , Bjeletić , Čamdžić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti