Džanan Musa se kasno probudio, ali se uspio spasiti najlošije partije u sezoni
Foto - Rio Breogan

Ubacio 22 poena

Džanan Musa se kasno probudio, ali se uspio spasiti najlošije partije u sezoni

M. Šljivak

Košarkaši Breogana poraženi su danas u 11. kolu ACB lige na svom parketu od Joventuta rezultatom 90:87.

Bh. košarkaš Džanan Musa pružio je dobru partiju što se tiče poena, ali na parketu danas nije izgledao baš najbolje jer je imao dosta grešaka.

Musa dobro otvara ovu utakmicu. Ubacio je sedam poena u prvoj dionici, ali zatim staje i nije ga bilo sve do samog finiša meča kada serijom poena popravlja utisak i košgeterski učinak.

Nakon prvog poluvremena gosti su imali tri poena prednosti, 37:34, ekipe su se tokom trećeg perioda smjenjivale u vodstvu, da bi Breogan stao u posljednjoj dionici.

Joventut u jednom trenutku odlazi na plus 12. Nije Breogan mogao da više se vrati u meč i na kraju gosti odnose pobjedu.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Džanan je na kraju za 33 minute na parketu ubacio 22 poena uz sedam pogođenih šuteva iz 13 pokušaja. Upisao je dvije asistencije i dva skoka, ali i ogromnih sedam izgubljenih lopti.

Bassas je na drugoj strani ubacio 19 poena, a Vives je dodao 14.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi