Džanan Musa dobio dvije ponude iz Eurolige: "Zna se od starta koja je naša ideja"

Nije ni pogledao ponude

Džanan Musa dobio dvije ponude iz Eurolige: "Zna se od starta koja je naša ideja"

E. Čaušević

Bh. košarkaš Džanan Musa ove sezone pruža fantastične partije u dresu španskog Breogana.

Musa je ljetos došao u Breogan nakon što je postigao sporazumni raskid saradnje s Efesom, a dolazak u Španiju se pokazao kao odličan potez za našeg košarkaša.

Bh. košarkaš pruža odlične partije u dresu španskog kluba i za nekoliko mjeseci je postao najbolji igrač ove ekipe. Da igra u sjajnoj formi najbolje je pokazala i nagrada Endesa lige jer je Musa proglašen za najboljeg igrača za mjesec decembar.

Ipak, prethodnih dana se špekuliše dosta o tome da bi Musa nakon samo pola godine ponovo mogao promijeniti klub. Bh. košarkaš u ugovoru ima izlaznu klauzulu da može otići ukoliko dođe ponuda nekog kluba iz Eurolige.

Španski mediji objavili su da je Musa već dobio nekoliko ponuda, ali jasno je da ne želi donositi nikakve ishitrene odluke jer u Breoganu igra zaista fantastično.

Kao što je poznato Musu zastupa menadžer Miško Ražnatović, a njegov predstavnik u Španiji je Moises Cohen koji je govorio o Musinim ponudama.

Cohen je priznao za španske medije da je Musa dobio već nekoliko ponuda od klubova iz Eurolige, ali i klubova iz Španije.

"Džanan je veoma sretan u Breoganu i odlično se uklopio u tim. Ima ogromno samopouzdanje jer je postao za kratko vrijeme jedan od najvažnijih igrača u timu. Dobio je dvije ponude iz Eurolige i postoji nekoliko španskih timova koji ga žele. Ipak, Džanan nije želio ni da sasluša te ponude i šta mu drugi klubovi nude jer je prezadovoljan u Breoganu", rekao je Cohen.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Musa u ugovoru ima izlaznu klauzulu koja važi do 31. januara, a Cohen je siguran da će doći i dosta veće ponude koje će biti teško odbiti.

"Sigurno će biti ponuda koje čovjek teško može da odbije, ali trenutno je ideja da Džanan ostane u Breoganu do kraja ove sezone. Znali smo da je Musa pravi šampion i trebao mu je samo tim u kojem će dobiti šansu da to pokaže. Ima odličan odnos s trenerom i saigračima, a ostvario je i sjajnu vezu s navijačima. Malo smo se brinuli da li će se uklopiti u ovako mali grad i okruženje, ali je sve na kraju ispalo savršeno", dodao je Cohen.

Top Komentari

Paradoks
Krenuo je boljim putem i koracima. Još samo da prestane glumiti gorilu nakon zakucavanja i slično, bilo bi još bolje.
11 2
Krivaja Zavidovići
Obavezno treba ostati. Bolje mu je tu biti glavni paša u selu. U posljednje vrijeme igra 37 minuta po meču. Ne treba trčati za parama. Ako sad ode u nekog euroligaša, igraće 10-tak minuta po meču, a u njegovim godinama najbitnije je da igra. Novac će doći, karijera je duga...
11 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi