Košarka je jednostavna igra kada loptu u rukama ima Džanan Musa
Foto - Real Madrid

Još jedna sjajna partija

Košarka je jednostavna igra kada loptu u rukama ima Džanan Musa

M. Šljivak

Džanan Musa večeras je pružio još jednu fenomenalnu partiju u dresu Real Madrida. Nezaustavljiv je bio za Baskoniju koju su Kraljevi savladali na gostovanju rezultatom 99:85.

Madridski Real stigao je u Vitoriju nakon nestvarne utakmice u Euroligi protiv Anadolu Efesa i odigrana tri produžetka. Raspoloženi su bili Kraljevi i danas, posebno naš Džanan Musa.

Džanan je ubacio 40 poena Efesu, a večeras je u ključnim trenucima ponovo je bio zaista fenomenalan.

Real odlično otvara meč. Na krilima Yabuselea su dominirali u prvoj dionici, imali su plus 18, a nakon prve četvrtine bilo je 15 razlike u korist gostiju, 35:20.

Kontrolisali su Kraljevi rezultat i u drugoj dionici. Ipak, Baskonia se uspjela vratiti u utakmicu i na odmoru su imali samo minus osam, 51:43.

Iako je Real imao konstantno vodstvo tokom trećeg perioda, Baskonia se uspjela potpuno vratiti u meč. Došli su samo na dva razlike, no u samom finišu ovog dijela meča Real serijom od 5:0 povećava na sedam razlike, 73:66.

Nije domaćem timu više bilo povratka u ovaj meč. Real je lagano završio posao u posljednjoj dionici i došao je do trijumfa u ovom meču.

Džanan Musa je ponovo bio odličan. Za 26 minuta na parketu ubacio je 20 poena, a dodao je šest skokova i tri asistencije.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Yabusele je kod Reala ubacio 26 poena, Campazzo je dodao 20, a na drugoj strani Miller-McIntyre i Howard su ubacili po 16 koševa.

Real Madrid je vodeći tim prvenstva Španije s omjerom od 16 pobjeda i jednog poraza, a njihov večerašnji rival Baskonia je na osmom mjestu s omjerom 9-8.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi