Musa godspodski pričao o Partizanu, Punteru to zasmetalo, pa preko Twittera odgovorio bh. zvijezdi

Nije ga oduševio komentar

Musa godspodski pričao o Partizanu, Punteru to zasmetalo, pa preko Twittera odgovorio bh. zvijezdi

E. Čaušević

Real Madrid i Partizan odigrali su nevjerovatnu seriju u play-offu Eurolige, a na kraju su Kraljevi pobjedom u majstorici prošli u Final Four. Ovu seriji obilježila je i tuča u drugom meču, te suspenzije koje su "pljuštale" nakon toga. Okršaj na parketu imali su Džanan Musa i Kevin Punter, a da između njih odnos nije ništa bolji pokazao je komentar košarkaša Partizana.

Partizan je oduševio košarkašku javnost na startu serije protiv favorizovanog Real Madrida jer je u obje utakmice slavio u Madridu i poveo sa 2:0.

Međutim, beogradski klub nije iskoristio dvije meč lopte na svom terenu kada se Real vratio na 2:2, a potom su Kraljevi u majstorici koja se igrala u Madridu uspjeli da dođu do pobjede i plasmana u polufinale Eurolige.

Jasno je da je tuča koju smo gledali u finišu druge utakmice u Madridu obilježila ovu seriju i odvela je u nekom totalno drugom pravcu.

Između ostalih, tada su u centru pažnje bili Džanan Musa i Kevin Punter koji je udario šamar bh. košarkašu zbog čega je dobio dvije utakmice suspenzije, a mnogi vjeruju da je to i presudilo u ovoj seriji.

Oglasi

Musa je briljirao u zadnjem meču i vodio je Real do pobjede, a nakon toga bh. košarkaš je priznao da su on i saigrači očekivali da će se lakše obračunati s Partizanom, te da ga je beogradski klub pozitivno iznenadio svojom igrom.

"Partizan je zaista nevjerovatan tim. Trebaju biti ponosni na ovu sezonu koju su odigrali. Mi se nismo nadali da će biti ovako teško i mislili smo da ćemo lakše proći dalje", rekao je Musa nakon dramatične serije protiv Partizana.

Da odnos Muse i Puntera nije baš najbolji pokazao je košarkaš Partizana kojem je iz njemu znanih razloga zasmetala ova izjava bh. reprezentativca i odlučio je da mu odgovori putem Twittera.

"Serija jeste bila nevjerovatna, ali hajde da budemo malo skromniji...", poručio je Punter na izjavu bh. košarkaša.

Jasno je da su supenzije koje su se desile nakon druge utakmice vratile Real Madrid u život, ali sigurno da su Punter i Mathias Lessort zaslužili kazne nakon onoga što su uradili Musi.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Podsjećamo, Punter je prvo ošamario našeg košarkaša, a zatim ga je Lessort bacio na parket iako Musa uopšte nije imao namjeru da se obračunava s igračima Partizana i pokušavao je da smiri situaciju.

Kao što je već poznati Final Four igrat će se u litvanskom Kaunasu, a mečevi polufinala na rasporedu su 19. maja, dok se veliko finale igra dva dana kasnije s početkom u 19 sati. U polufinalu sastaju se Real Madrid - Barcelona i Olympiakos - Monaco.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi