Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji?
Foto - Instagram

Pregovori su u toku

Džanan Musa karijeru nastavlja u Španiji?

M. Šljivak

Bh. košarkaš Džanan Musa (22) karijeru bi mogao nastaviti u Španiji.

Nakon što je turski velikan Anadolu Efes odlučio da raskine saradnju sa Musom, 22-godišnji košarkaš je postao slobodan igrač i u potrazi je za novim timom.

Novi tim Džanan Muse mogao biti novi član ACB lige Breogan River, koji traži pojačanja za početak sezone u društvu najboljih španskih timova.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMW4UEqHZT_/[/instagram]

Musa je jedan od igrača koje ovaj tim želi u svojim redovima i plan je da u narednim danima završe posao sa bh. košarkašem.

Pored Muse Breogan bi rado u svojim redovima vidio američkog košarkaša Marcquisea Reeda, zatim Alexandrea Chassanga, Jordana Sakha i Strahinju Mićovića.

Iza Džanana Muse je poprlično burna godina koju će vjerovatno htjeti što prije da zaboravi. Krajem prošle godine trejdovan je iz Brooklyn Netsa u Detroit Pistonse, koji su ga potom odlučili otpustiti.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Uslijedio je povratak u Evropu. Potpisao je za Anadolu Efes, ali u aktuelnom prvaku Starog kontinenta nije dobio pravu šansu i uglavnom je igrao utakmice u turskom prvenstvu.

Došlo je potom do raskida saradnje, a po svemu sudeći Musa bi naredne sezone mogao zaigrati u najvkalitetnijoj evropskoj ligi - španskoj ACB ligi.

Top Komentari

Slobodas
ma kakav on i Spanska liga i tamo ce presjediti na klupi
7 4
PantePita
sad kad pokaze Spancima kako se mase peskirom
7 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti