Musa pregovara sa nekoliko klubova: Izgledan povratak u ABA ligu

Bh. košarkaš napustio redove Efesa

Musa pregovara sa nekoliko klubova: Izgledan povratak u ABA ligu

H. Zilić

Bh. košarkaš Džanan Musa napustio je redove turskog Efesa i u potrazi je za novim klubom.

Musa će ostati u Evropi. Nekoliko klubova je u igri za njegov potpis, a moguć je povratak i u ABA ligu, gdje je ranije nosio dres Cedevite.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal SportSport.ba, Musa je navodno jedna od želja KK Partizan kojeg će u novoj sezoni predvoditi legendarni i trofejni trener Željko Obradović.

Beogradski klub ima ozbiljne ambicije u novoj sezoni, a poznavajući Obradovićev rad nema sumnje da će se crno-beli vrlo brzo vratiti u vrh regionalne košarke.

Musa je dres Cedevite nosio u periodu od 2015. do 2018. godine, a sa pomenutim klubom je igrao i Euroligu, nakon čega odlazi u NBA U Brooklyn Netse, gdje se nije baš snašao i više vremena je proveo u razvojnoj ligi.

Ove sezone se vratio u Evropu u tim Anadou Efesa. Osvojio je Euroligu i turski šampionat, ali minutaža nije bila baš zavidna.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Naš košarkaš je rođen 1999. godine tako da je relativno još mlad, ali što prije mora pronaći klub gdje će skupljati minutažu, ali i vratiti formu kakva ga je krasila dok je bio u omladinskim kategorijama.

Našu reprzeentaciju naredne godine očekuje Eurobasket i za očekivati je da Musa bude u planovima selektora Vedrana Bosnića.

Top Komentari

bk123
Šalu na stranu al Musa je imao strelovit uspon, nije mala stvar doći do NBA lige al izgleda da ide i strelovit pad. Volio bih da griješim i da me demantira i da postane ozbiljan igrač kakav je obećavao da će bit
19 1
DamirT
Ne znam po cemu je zasluzio da bude u planovima za eurobasket..Momak na klupi proveo 90% sezone.Samo ce syebat atmosferu jer je poznat po tome.
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi