Džanan iz drugog univerzuma: Musa je opet izdominirao protiv španskog velikana

Nova briljantna partija

Džanan iz drugog univerzuma: Musa je opet izdominirao protiv španskog velikana

A. Čaušević

Na krilima Džanana Muse Rio Breogan je stigao do desete pobjede u sezoni i vratio se u borbu za play-off. 

Breogan je bio domaćin Valenciji, jednom od najuspješnijih španskih klubova, i na kraju je slavio poprilično ubjedljivu pobjedu. Završeno je 99:82.

Nakon prve dvije dionice gosti su imali prednost, ali su domaći predvođeni Musom odigrali fenomenalnu treću četvrtinu (35:22) te stvari okrenuli u svoju korist.

I u posljednjih deset minuta Breogan je nastavio sa sjajnom igrom pa pobjeda nije bila upitna. Konačan rezultat glasio je 99:82. 

Musa je bio zaista fenomenalan. Ranije ove sezone je Valenciji postigao 33 poena, a sada je imao sličan učinak od 31 poena.

Bh. reprezentativac je pogodio čak pet trojki od kojih su neke bile u presudnim momentima. Dodao je pet skokova i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Super Ligi:

Ovaj 22-godišnjak je dodadno popravio svoj prosjek po meču (19.1 poena) i sigurno je među ozbiljnim kandidatima za MVP-ja regulanog dijela Endesa lige.

Inače, Musa je danas imao podršku od Bell-Haynesa koji je meč završio sa 17 poena, dok se kod Valencija istakao Van Rossom sa 15 poena.

Promo

Top Komentari

Hare
Musa majstor, odlican potez sto je dosao u Breogan
17 0
Madridista
...Musa dere jarca Svaka čast sine bosanski
12 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi