Džanan Musa dobio hrvatsko državljanstvo
Foto: KK Cedevita

Dragulj bh. košarke

Džanan Musa dobio hrvatsko državljanstvo

Bh. košarkaški dragulj Džanan Musa dobio je sportsko državljanstvo Hrvatske.

Ova informacija potvrđena je na stranici Cedevite, a dobijanjem pasoša Musa se u zagrebačkom timu više neće trenirati kao igrač stranac i otvorit će dodatno mjesto za još jednog košarkaša.

„Ja sam jako sretan i zadovoljan zato što sam došao do tog nekog dijela gdje mi je to već treća-četvrta sezona u Cedeviti. Dobio sam sportsko državljanstvo i više nisam stranac na hrvatskim parketima, tako da mi je drago što sam to ostvario“, rekao je Musa.

Musa je u Cedevitu stigao prije tri godine iz sarajevskog Koša nakon fenomenalno odigranog Evropskog prvenstva za kadete na kojem je BiH postala prvak Evrope, a on MVP turnira.

Važno je napomenuti da će Musa ostati reprezentativac BiH, te da dobijanje sportskog državljanstva Hrvatske neće niti jednog trenutka promijeniti njegov status u našem nacionalnom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije