Velika pobjeda Cedevite u Baru, dobri nastupi bh. košarkaša
Foto: ABA

ABA liga, 20. kolo

Velika pobjeda Cedevite u Baru, dobri nastupi bh. košarkaša

M. Šljivak

Košarkaši Cedevite pobijedili su Mornar u Baru rezultatom 89:94 u susretu  20. kola ABA lige.

Do velike pobjede stigao je zagrebački tim. Odradili su sjajan meč i na kraju zasluženo slave pobjedu.

Nakon deset minuta igre bilo je plus deset za goste (15:25), prednost su čuvali i tokom druge dionice, a na odmor su otišli sa 14 poena prednosti, 39:53.

Nastavak je ponudio nešto bolju igru domaćeg tima. Ipak, do kraja nisu uspjeli da dođu do preokreta. Cedevita je sačuvala prednost i došla je do pobjede.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Bh. igrači Andrija Stipanović i Džanan Musa odradili su dobar posao u ovom meču. Stipanović je ubacio 12 poena uz devet skokova, dok je Musa imao 11 poena.

Cherry i Johnson su vodili Cedevitu sa po 16 poena, dok je isti broj koševa kod Mornara ubacio Raley-Ross. Briljirao je Luković sa 22 poena i 13 skokova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi