Džanan Musa ne prestaje dominirati, opet je bio fenomenalan

Oživio je karijeru

Džanan Musa ne prestaje dominirati, opet je bio fenomenalan

A. Čaušević

Odlaskom u Španiju Džanan Musa je za kratko vrijeme oživio karijeru. 

Nakon što je bio fenomenalan protiv Valencije (33 poena), Musa je bio na vrhunskom nivou i protiv Fuenlabrade.

Breogan je uspio ostvariti vrlo važnu pobjedu u izjednačenom susretu kojeg su domaći prelomili tek u posljednjoj četvrtini. Konačan rezultat glasio je 97:89.

U prve tri dionice niko nije uspjevao da se odlijepi, timovi su se uglavnom smjenjivali u vodstvu da bi Breogan odlučujuću četvrtinu dobio rezultatom 31:20.

Musa je bio poprilično raspoložen za igru. Na kraju je meč okončao sa 25 poena, sedam skokova i šest asistencija.

Dakle, ukupna valorizacija bh. reprezentativca je iznosila 39 poena što je zaista fantastičan učinak i potvrda sjajne forme.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Kod pobjednika se još istakao Bell Haynes sa 16 poena, dok je porežene sa 22 poena predvodio Alexander.

Inače, s ovom pobjedom Breogan je na omjeru 8:6 te se nalazi među pozicijama koje garantuju učešće u play-offu za prvaka.

Top Komentari

makelele
Od ekipe koja se planirala boriti za opstanak, postali su ekipa koja se bori za playoff. Svaka cast Musi, koji ima velike zasluge za to, drago mi je da mi je zacepio usta, prije sam ga pljuvao jer sam bio razocaran njegovim igrama. #Musaizvini :D Samo nastavi tako, nemoj da te opet moram hejtati, ovo si ti, a ne onaj sto postize poena po utakmici
12 0
Kodex
Otkuda sad je oživio nije mu ni bila mrtva. Samo je pronašao pravi klub i ligu da pokaže svoju klasu , koju momak svakako ima .
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi